Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Eerste KiK-licentie voor Kwaliteitsborger gBOU.

Terug naar Nieuws
09-01-2020

gBOU. bv Kwaliteitsborgers voor de bouw is de eerste kwaliteitsborger met een KiK-licentie! Hiermee is gBOU. de eerste kwaliteitsborger die het (voorlopig) toegelaten instrument KiK toepast in bouwprojecten.

Feest: 3x eerste kwalificatie!

Niet alleen ontvangt gBOU. de eerste KiK-licentie, ook was de eer aan gBOU. om het eerste KOMO-certificaat volgens de nieuwe BRL 5019 te ontvangen. Én kregen Keimpe Stroop en twee personeelsleden van gBOU. de persoonskwalificatie voor KiK.

Voldoende aanleiding voor een feestelijke bijeenkomst ten kantore van gBOU. in Heerenveen.

Officiële deel

Ton Jans, directeur KiK-KOMO, en Keimpe Stroop directeur van gBOU. ondertekenden de eerste KiK-licentie. Een mijlpaal, zeker nu ook KiK  als (onafhankelijk) Wkb-instrument is toegelaten voor proefprojecten.
Om toegelaten te worden tot KiK moet gBOU. in het bezit zijn van een KOMO-certificaat voor de BRL 5019 en voldoen aan aanvullende eisen van de (voorlopige) Toelatingsorganisatie, van de Wkb en KiK.

Na de ondertekening reikte Ton Jans de eerste persoonskwalificaties voor KiK uit aan Keimpe Stroop, Martijn Holtrop en Jacco van der Weel, allen van gBOU. Zij voldoen alle drie aan het KiK-reglement en de kwalificatie-eisen uit de BRL 5019 en legden de KiK-training met goed resultaat af.

Willem Englebert van SKG-IKOB reikte met een ferme handdruk het eerste KOMO-certificaat voor de BRL 5019 uit aan gBOU. in de persoon van Keimpe Stroop.

Overhandiging van de KiK licentie aan Keimpe Stroop, directeur van gBOU in Heerenveen door een vertegenwoordiger van SKG-IBOB

Bijzondere inzet en waardering

Ton Jans nam de gelegenheid waar om gBOU. te complimenteren. “Keimpe heeft zich in een erg vroeg stadium volledig toegelegd op kwaliteitsborging. Met zijn proactieve houding heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de bewustwording bij de stakeholders in zijn markt en daarnaast ook aan de ontwikkeling van de KiK-tool. De KiK-tool gebruikte hij in veel projecten en zodoende deed hij veel ervaring op met het instrument. De feedback die we van hem kregen heeft enorm bijgedragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de KiK-tool. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk.”

Jans voegt daaraan toe: “Keimpe is een echte bruggenbouwer. Als voormalig ambtenaar VTH kent hij de situatie bij gemeenten als geen ander. Bovendien spreekt hij de taal van de bouwer waarmee hij in de dagelijkse praktijk van kwaliteitsborging veel te maken heeft.”

De behaalde kwalificaties werden bezegeld met een bruisend glas champagne.

gBOU.

Keimpe Stroop richtte gBOU. op in 2009. De organisatie legt zich helemaal toe op bouwplantoetsing en bouwtoezicht. gBOU. is in het bezit van het KOMO-certificaat voor de BRL 5019 ‘Kwaliteitsborging voor het bouwen’.
De afgelopen jaren heeft gBOU. zich al warmgelopen voor kwaliteitsborging met gebruikmaking van de KiK-tool. Dit gebeurde bijvoorbeeld in Heerenveen. Samen met de gemeente Heerenveen, woningbouwcorporatie Accolade, bouwbedrijf Lont en de KiKCampus werd de KiK-tool recent ingezet voor kwaliteitsborging bij 16 woningen.

Daarnaast is de KiK tool door gBOU. met succes ingezet onder meer voor projecten van het Centrum Veilig Wonen (CVW) in het aardbevingsgebied in Groningen, bij diverse woningbouwprojecten van Van Wijnen Noord, bij een verbouw van een kantoorgebouw van het Rijksvastgoedbedrijf en bij de nieuwbouw van 85 appartementen in Leeuwarden.

Ook aan de slag met KiK?
Bekijk de KiK-website, neem contact op via info@kik-komo.nl of bel ons op 085-482429.


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.