In een nieuw filmpje wordt uitgelegd waarom KiK hét antwoord is op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Die wet is in aantocht en betekent nieuwe uitdagingen voor opdrachtgevers, voorschrijvers, bouwers en externe kwaliteitsborgers in de bouw én voor afdelingen Bouw- en Woningtoezicht van gemeenten. KiK is een kwaliteitssysteem dat de hele bouwkolom verbindt – en in staat stelt naadloos en efficiënt samen te werken aan meer bouwkwaliteit.
Het KiK filmpje ging ‘in première’ op het jaarcongres van de Nederlandse vereniging Bouw- en Woningtoezicht, op 11 oktober 2018. Want net als de private partijen in bouw en infra zijn de gemeenten op zoek naar een passend antwoord op de Wkb wet. Immers: onder de nieuwe wet is het verplicht om gebruik te maken van een zogenoemd ‘toegelaten instrument’ (een officieel goedgekeurd systeem) op het gebied van kwaliteitsborging. KiK is zo’n instrument.
Maar één systeem nodig
Bovendien is KiK het -tot nu toe- enige generieke kwaliteitsinstrument voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Dat betekent dat het geschikt is voor álle soorten bouwwerken en voor alle risicoklassen die de Wkb wet onderscheidt. Het voordeel van werken met een generiek instrument is dat je niet ook nog eens met ándere officieel goedgekeurde systemen hoeft te werken: one size fits all.
Maatwerkmodules
Maar KiK is niet alleen voor alle bouwopgaven geschikt. Het is ook nog eens beschikbaar in vier maatwerkmodules, die naadloos met elkaar integreren. Voor opdrachtgevers/voorschrijvers, voor bouwers, voor gekwalificeerde (externe) kwaliteitsborgers in bouw en infra én voor de afdelingen Bouw en Woningtoezicht. Met KiK werkt de hele bouwkolom soepel samen onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Resultaat: voldoen aan alle wet- en regelgeving, minder faalkosten, goed werk aantonen, hogere bouwkwaliteit en kostenbesparing.
Bekijk het filmpje. Dan weet u binnen 2 minuten alle essentiële kenmerken van KiK, de verbindende factor in bouwkwaliteit.