Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

“KiK is generiek, dus in alle situaties inzetbaar. Dat is een uitstekend uitgangspunt.”

Terug naar Nieuws
08-12-2016

“Zonder toegelaten borgingsinstrument valt er straks niets te borgen. Als kwaliteitsborgers willen we onder de Wkb werken met een instrument dat praktisch is, niet teveel administratieve rompslomp oplevert én dat de afstemming van de kwaliteitborging voor, tijdens en ter afsluiting van het bouwproces, gemakkelijk maakt.” Aldus ir. Willem Dantuma, directeur van Dantuma Wegkamp, de constructieve partner uit Meppel en kwaliteitsborger.

“Een groot voordeel van KiK lijkt mij dat het een generiek instrument is. Dus dat wij het gebruiken kunnen voor alle soorten bouwwerken en in alle risicoklassen. Dat is een heel goed uitgangspunt, omdat je dan altijd maar één instrument nodig hebt. Daarnaast wordt de communicatie met voorschrijvers en bouwers essentieel.
Kwaliteitsborging onder de Wkb moet je zien als een soort treintje: alle wagons moeten, in goede verbondenheid, dezelfde richting uit. Waarbij de borger optreedt als een verantwoordelijke coach.”

Kleine projecten makkelijk maken

Willem Dantuma: “Wat ik hoop is dat KiK het je als gebruiker bij relatief kleine projecten gemakkelijk maakt. Dat je dan niet een heleboel zaken hoeft in te vullen, maar dat het instrument zich automatisch aanpast aan de schaalgrootte.” (Dat doet het!; redactie). Onnodige papierwinkel, daar zit namelijk niemand op te wachten en ook niet dat je met een kanon op een mug moet schieten. First party verzekerbaarheid vind ik een enorme incentive voor de markt. Dat is een uitstekende oplossing, zowel voor de bouwconsument als voor de aannemer.”

Over Dantuma-Wegkamp in Meppel

Dantuma-Wegkamp bestaat uit een team van betrokken medewerkers en is gevestigd in de voormalige Gasfabriek aan de Gasgracht 3h in Meppel. In de onderneming komen de jarenlange ervaring en het surplus aan kennis van Henk Wegkamp en Willem Dantuma samen sinds 2010. Met 13 medewerkers streven Willem en Henk naar gestage groei, een over-disciplinair karakter en mooie projecten.


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.