Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Inbo oriënteert zich op generiek Wkb-instrument KiK

Terug naar Nieuws
22-03-2017

Inbo is een architecten- en adviesbureau, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Heerenveen, Woudenberg en Shanghai. Inbo oriënteert zich o.a. op KiK van KOMO als het generieke kwaliteitsborgingsinstrument in het kader van de Wkb. Op uitnodiging van Inbo verzorgde KiK daarom onlangs een workshop rond het ‘instrument’ KiK, dat geschikt is voor alle risicoklassen en voor alle typen bouwwerken (dus niet alleen woningen, maar ook alle andere soorten bouwwerken) waardoor KiK-gebruikers met één Wkb-instrument toekunnen.

Kik bespaart tijd

De KiK-workshop vond plaats in de Inbo-vestiging in Woudenberg en omvatte een nadere kennismaking met de nieuwe bouwwetgeving (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en wijzigingen Burgerlijk Wetboek), maar ook een praktijkdeel. Daarin bekeken de deelnemers hoe de risicobeoorde­lingstool die onderdeel is van KiK kan worden gebruikt en hoe gebruiksvriendelijk deze in de praktijk is. Bijzondere waardering was er voor de ‘schaalbaarheid’ van dit KiK risicomodel, dat zich automatisch aanpast aan specifieke typen projecten en de gebruiker daardoor veel tijd bespaart.

KiK faciliteert ontwikkelaars en architecten

Aan de orde kwam ook het belangrijke feit dat KiK, als verbindende factor in de bouwkolom, beschikbaar is in een maatwerk-module voor ontwikkelaars en voorschrijvers – maar ook voor bouwers en kwaliteitsborgers. Hierdoor kunnen ontwikkelaars en voorschrijvers in één en hetzelfde instrument, vanaf de projectstart, de kwaliteitsborging direct optimaliseren. En omdat bouwer en kwaliteitsborger ook met KiK werken, verlopen communicatie in de kolom en gezamenlijke borgingsinspanningen soepel en geïntegreerd.

Inbo is overigens BRL5019-certificaathouder en kan dus, wanneer zij dat ambieert, naast voorschrijver, ook gecertificeerd kwaliteitsborger worden.

Profiel: Inbo levert nieuwe impulsen

Inbo maakt inspirerende plekken die mensen zich eigen kunnen maken en die met hen mee veranderen. Huizen waar mensen prettig wonen. Werkplekken waar mensen optimaal leren en presteren. Plekken waar mensen elkaar tegenkomen. Waar mensen bij willen horen, een community vormen. Waar het samen leuker is. Altijd is daar een binding met de plek, met de historie, met herinneringen. “Alle mensen zijn anders. Alle plekken zijn anders. Al onze gebouwen dus ook,” zegt Inbo zelf. KiK levert daar als generiek kwaliteitsborgingsinstrument straks graag een zinvolle bijdrage aan.


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.