Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Aannemer straks óók volledig aansprakelijk bij bouwprojecten zonder vergunningplicht: beheers uw risico’s met KiK voor bouwers

Terug naar Nieuws
03-04-2017

Als straks de nieuwe bouwwetgeving is ingevoerd, zijn aannemers volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor wat zij bouwen. Zij moeten kunnen aantonen dat zij goed werk hebben geleverd en hebben ‘bewijsplicht’. Geen bewijs van goed werk? Dat kan flink in de papieren lopen. Dat geldt niet alleen voor bouwprojecten die vergunningplichtig zijn, maar óók voor niet-vergunningplichtige projecten. En dus voor alles wat u bouwt. De oplossing: ‘KiK voor bouwers’. Met KiK voor bouwers levert u als aannemer altijd het bewijs dat uw bouwwerk aan alle eisen voldoet.

Bewijs bouwkwaliteit: het KiK Bouwrapport
KiK voor bouwers is de speciale module voor aannemers van het KOMO instrument Kwaliteitsborging (KiK). Het is makkelijk in gebruik, niet duur en biedt ieder bouwbedrijf specifieke voordelen. KiK voor bouwers genereert voor ieder bouwproject een risicoanalyse én een KiK Bouwrapport: een sluitend bewijs dat aan zowel het Bouwbesluit als aan eventuele aanvullende eisen is voldaan bij de realisatie*. Met het KiK Bouwrapport staat u sterk in uw schoenen: de aanzienlijke risico’s die bouwbedrijven onder de nieuwe wetgeving lopen worden ermee uitstekend beheersbaar. Met KiK voor bouwers zijn uw financiële risico’s adequaat gemanaged en bespaart u veel geld. Elk jaar opnieuw.

Geen eindeloze vragenlijsten
KiK voor bouwers biedt veel gebruiksgemak en schaalt automatisch naar de omvang van een project. Met andere woorden: u hoeft geen eindeloze vragenlijsten in te vullen met Bouwbesluit-aspecten die voor het betreffende bouwwerk niet relevant zijn. Bovendien sluit KiK voor bouwers naadloos aan bij KiK voor kwaliteitsborgers en KiK voor ontwikkelaars en voorschrijvers. U speekt dus in de bouwkolom één taal als het gaat om kwaliteit. Dat is efficiënt en bevordert de voortgang.

Huidige risicotool blijven gebruiken?
Kunt u als bouwbedrijf de risicotool die u tot nu toe gebruikte blijven gebruiken? Theoretisch wel, maar: a) die genereert géén KiK Bouwrapport (uw risio’s zijn dan dus niet ondervangen) en b) die hoort niet bij een kwaliteitsborgingsinstrument in de zin van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, waardoor u geen rechtstreekse aansluiting hebt op de systematiek van de borger die u inschakelt bij vergunningplichtige bouwwerken. KiK voor bouwers biedt beide voordelen wél.

KiK voor bouwers is geschikt voor alle soorten bouwwerken, voor elke risicoklasse, voor bouwwerken met vergunningplicht en voor bouwwerken zonder vergunningplicht. U bent in één keer klaar voor de nieuwe bouwwetgeving.

KiK is betaalbaar en toegankelijk
KiK voor bouwers is toegankelijk; uw mensen zullen er snel prima mee kunnen werken. Zeker na de speciale cursus die bij KiK voor bouwers hoort. KiK voor bouwers is ook heel betaalbaar: slechts 35,- euro per maand. Kortom: risico’s adequaat indiceren én ondervangen, dezelfde systematiek toepassen als de kwaliteitsborgers en één taal spreken in de kwaliteitskolom doet u het beste met KiK voor bouwers. Meer weten?

(*) Bij de door de minister voorgestelde regelgeving kan het KiK Bouwrapport straks aantonen dat u goed werk heeft geleverd. De Wkb is nog echter nog niet definitief vastgesteld. Mocht de regelgeving ter zake wijzigen, dan zal KiK voor bouwers worden geactualiseerd naar de dan geldende definitieve wet- en regelgeving en dus eveneens uw risico’s beheersbaar maken.


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.