Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Ontmoet nieuwe externe KiK-specialist Geelhoed Engineering

Terug naar Nieuws
04-04-2023

KiK heeft een nieuw type licentienemer: de externe specialist. De KiK-kwaliteitsborger kan de externe specialist inschakelen voor specifieke borgingswerkzaamheden zoals constructie of brandveiligheid.

Waaraan voldoet de externe specialist?

Wil je als externe specialist een KiK-licentie krijgen, dan moet je in het bezit zijn van specifieke deelcertificaten van de BRL 5019. In opdracht van een KiK-kwaliteitsborger kan je kwaliteitsborging uitvoeren voor de gevolgklassen en scope waarvoor je bent toegelaten om met KiK te werken. Je bent ook verplicht de KiK-training te volgen. Een uitzondering daarop is de toezichthouder omdat deze geen risicoanalyse en borgingsplan hoeft te maken. Uiteraard werk je met de gratis KiK-tool. Tot aan de invoering van de Wkb gelden voor jou de spelregels proefprojecten Wkb.

Eerste externe specialist Geelhoed Engineering BV

De nieuwste gecertificeerde externe KiK-specialist is Geelhoed Engineering BV. We zijn benieuwd naar deze externe specialist en daarom bellen we met Bart van der Leij, directeur bij dit ingenieursbureau.

Vertel eens wat meer over jullie adviesbureau.
“Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in draagconstructies. Onze constructeurs, ingenieurs en adviseurs zijn al 10 jaar betrokken bij projecten in binnen- en buitenland. Wij realiseren innovatieve constructieve ontwerpen in de sectoren bouw, industrie, civiel en infrastructuur. We ontwerpen, berekenen en modelleren/tekenen uiteenlopende constructies. Je kunt denken aan woningbouw -zowel grondgebonden als appartementen-, utiliteitsbouw zoals kantoren en bedrijfshallen, maar ook ziekenhuizen, hotels, bruggen, kademuren, tankputten, leidingstraten, schakelstations en andere energiegebonden bouwwerken (zie ook foto’s van projecten verderop, red.). Na het behalen van het certificaat controleren we constructies volgens de BRL 5019.”

Kantoor BosDaalen, Maasdijk
Appartementen Neherkade, Den Haag
Appartementen stationsplein, Alphen a/d Rijn
Kantoor DOW, Terneuzen

Kun je aangeven welke deelcertificaten van de BRL 5019 Geelhoed Engineering BV heeft verworven?
“We zijn gecertificeerd voor de deelcertificaten 00 – Algemeen en 11 – Aanvullende eisen planbeoordeling constructieve veiligheid.”

En voor welke gevolgklassen kunnen jullie worden ingezet?
“Voorlopig zijn we gecertificeerd voor gevolgklasse 1, maar in de toekomst willen we ook ingezet worden voor gevolgklasse 2 of zelfs 3. Binnen het bureau is ruim voldoende ervaring met deze gevolgklassen.”

Wat bewoog jullie om externe specialist van KiK te worden?
“Wij werken al geruime tijd samen met DVT Advies. Dit bureau levert onder andere diensten op het gebied van bouwplantoetsing en risico inventarisatie & evaluatie. Zij tipten ons om externe KiK-specialist te worden, te meer omdat zij zelf op dit moment in het traject zitten om KiK-kwaliteitsborger te worden.”

Droogdok Oceanco, Alblasserdam
Cinema, Gouda
Hotel Corendon, Willemstad-Curaçao
Schakelveld Joulz, Middelharnis

Jullie kunnen dus worden ingezet door de KiK-kwaliteitsborger. Hebben jullie al contacten met enkele van hen? Zijn jullie bekend bij hen?
“Eigenlijk is ons antwoord op de vorige vraag hierop van toepassing. DVT Advies komt, wanneer ze een licentie hebben met KiK, in het bezit van alle deelcertificaten van de BRL 5019 behalve constructie. Daarmee zijn we aanvullend aan elkaars dienstverlening.”

Wat is de eerstvolgende klus voor jullie als externe KiK-specialist?
“Op dit moment zijn we met DVT Advies in gesprek over een mooi proefproject.”


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.