Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

‘Maak kennis met nieuwe KiK-kwaliteitsborger wkb-expert.nl

Terug naar Nieuws
07-06-2023

In deze rubriek laten wij u kennismaken met de nieuwste loot aan de KiK-boom. Deze keer kwaliteitsborger wkb-expert.nl. Een intensieve voorbereiding ging vooraf aan de toelating. Des te meer reden om stil te staan bij dit heuglijke moment. De KiK-kwaliteitsborger kan vanaf het moment dat hij een KiK-licentie heeft, proefprojecten Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) starten.
KiK en KiK-kwaliteitsborgers samen op weg naar de Wkb!

Enkele vragen aan de nieuw toegelaten KiK-kwaliteitsborger

Aan het woord zijn Marcel Korn en Kor Nederveen, gezamenlijk eigenaar van wkb-expert.nl.

Wat zijn in het kort de kernactiviteiten van de wkb-expert.nl?
Marcel Korn: “Ongeveer 30 jaar geleden zijn wij onze loopbaan als timmermannen in de bouw begonnen. Inmiddels zijn we allebei ervaren freelance bouwinspecteurs voor gemeenten. We merken dat er in de markt veel behoefte is aan kwaliteitsborgers die dichter bij de dagelijkse gang van zaken in de bouwput staan.”

Kor Nederveen vult aan: “Met die constatering en onze expertise in het achterhoofd hebben wij geconcludeerd dat wij met wkb-expert.nl het juiste antwoord zijn op de vraag in de markt. Onze kernactiviteiten focussen de eerste jaren op bouwwerken in de gevolgklasse 1. In de samenwerking met ons kun je rekenen op een echte partnership, maatwerk, duidelijke en open communicatie. Ons motto is: ‘kwaliteit maak je samen’.”

Uitreiking gevelbord wkb-expert
V.l.n.r. Lars Kiebert (KiK), Marcel Korn en Kor Nederveen van wkb-expert.nl

Hoe verliep de aanloop naar de toelating en wat moesten jullie daarvoor doen?
Marcel Korn: “Voor het hele proces moet er sprake zijn van een behoorlijk niveau van zelfdiscipline en doorzettingsvermogen, en dat is Kor en mij niet vreemd. We zijn heel basaal gestart en hebben ons in het begin verdiept in de mogelijkheden. Lars Kiebert (operationeel manager KiK, red.) was daarin voor ons een belangrijke schakel. Vanaf het begin heeft Lars ons bijgestaan om ons op het juiste spoor te houden.”

Waarom kozen jullie voor KiK als kwaliteitsborgingsinstrument?
Kor Nederveen: “We hebben bij verschillende partijen informatie opgevraagd. Bij de selectie keken we niet alleen naar prijs, maar vooral naar de kwaliteit in  dienstverlening. Zoals Marcel hiervoor al aangaf is Lars Kiebert vanaf het eerste begin bijzonder toegankelijk geweest en dat is een eigenschap die wij graag zien in de samenwerking.”

Nu jullie zijn toegelaten als KiK-kwaliteitsborger, wat is het eerste project waarin jullie KiK gaan toepassen?
Marcel Korn: “De regio waarin we ons willen manifesteren is Rotterdam en omstreken. Rotterdam is ook de stad waar wkb-expert.nl is ontstaan. Onze eerste echte opdracht hebben we recent ontvangen en die is ook in Rotterdam.”

Wat zijn jullie grootste aspiraties op het gebied van kwaliteitsborging?
Kor Nederveen: “Wij beiden, Marcel en ik, zijn ervan overtuigd dat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen de kwaliteit van bouwwerken aanzienlijk zal verbeteren. Om daar als wkb-expert.nl een positief verschil in te kunnen betekenen, is voor ons al een mooi doel op zichzelf.”

Marcel Korn: “De wkb-expert kan aan de slag als kwaliteitsborger met het KOMO-certificaat op basis van de BRL 5019 en de KiK-licentie. Met onze kernwaarden ‘maatwerk, toegankelijkheid en kwaliteit maak je samen’ gaan wij lokaal een positief verschil in de markt neerzetten. Door dicht bij onze oorsprong te blijven willen we wkb-expert.nl verder uit laten groeien, waarbij wij onze afkomst altijd in het oog zullen blijven houden.”


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.