Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Maak kennis met nieuwe KiK-kwaliteitsborger Van Dun Advies BV

Terug naar Nieuws
29-01-2024

In deze rubriek laten wij u kennismaken met de nieuwste loot aan de KiK-boom. Deze keer kwaliteitsborger Van Dun Advies BV. Een intensieve voorbereiding ging vooraf aan de toelating. Des te meer reden om stil te staan bij dit heuglijke moment.

De KiK-kwaliteitsborger kan vanaf de toelating projecten Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) starten. KiK en KiK-kwaliteitsborgers samen klaar voor de Wkb!

Enkele vragen aan de nieuw toegelaten KiK-kwaliteitsborger

Aan het woord is Peter Mandemakers, manager Tekenkamer en bouwkundig ontwerper in de vestiging Gilze van Van Dun Advies BV.

Van Dun Advies KiK-kwaliteitsborger
Peter Mandemakers (re) ontvangt het KiK-gevelbord van Lars Kiebert

Wat zijn in het kort de kernactiviteiten van Van Dun Advies BV?
“Van Dun Advies BV is een ontwerp- en adviesbureau. Op dit moment geven we Architectuur en Bouwkunde een duidelijker eigen plek binnen Van Dun Groep. Hierbinnen past ook onze certificering als onafhankelijke kwaliteitsborger. Van Dun Advies Groep bestaat uit specialisten die werken in ruimtelijke ordening, architectuur, bouwkunde, milieukunde, omgevingsrecht, vastgoed en grondzaken.”

Hoe verliep de aanloop naar de toelating en wat moesten jullie daarvoor doen?
“De aanloop naar de toelating is goed verlopen. Rob van der Poel van adviesbureau Oud Arlesteyn heeft ons begeleid bij de toelating, bijvoorbeeld bij het opzetten en onderhouden van een kwaliteitshandboek conform de BRL 5019. Hij regelde ook een interne audit van ons bureau en de processen daarbinnen. Daaruit bleek dat wij aan de eisen voldoen. Vervolgens heeft certificatie-instelling Kiwa de toelatingsaudit gedaan. Inmiddels zijn we in het bezit van het KOMO-Dienstencertificaat Kwaliteitsborging voor het Bouwen en de KiK-licentie als kwaliteitsborger.”

Woonhuis met ontvangstruimte
Woning
Verbouwing bedrijfspand
Bedrijfsloods hoveniersbedrijf

Waarom kozen jullie voor KiK als kwaliteitsborgingsinstrument?
“Om als gecertificeerd kwaliteitsborger te kunnen werken, moet je gebruik maken van een door de TloKB toegelaten instrument. KiK is zo’n instrument. Via Kiwa zijn we in contact gekomen met KiK. Lars Kiebert, operationeel manager van KiK, heeft ons goed geholpen. Hij was ook degene die de incompany-training gaf over de Wkb en het gebruik van de KiK-tool. Dat alles gaf ons het vertrouwen dat we de juiste keuze hebben gemaakt voor KiK.”

Nu jullie zijn toegelaten als KiK-kwaliteitsborger, wat is het eerste project waarin jullie KiK gaan toepassen?
“We hebben dit moment nog geen opdracht voor een concreet project om KiK te kunnen toepassen. Er zit wel een aantal aanvragen in de pijplijn. Het gaat hier om woningbouw en kleinschalige industriepanden. Hoewel deze nog niet tot een opdracht hebben geleid, verwachten we die wel op korte termijn.”

Wat zijn jullie grootste aspiraties op het gebied van kwaliteitsborging?
“Wij willen als onafhankelijke kwaliteitsborger bijdragen aan kwalitatieve goedgebouwde bouwwerken, waarin mensen fijn en veilig kunnen wonen en werken zonder zich zorgen te hoeven maken of een bouwwerk bouwkundig, energie- en installatietechnisch voldoet.”

Stoeterij België - bouwbegeleiding
Kinderdagverblijf
Portierswoning

Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.