Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Maak kennis met nieuwe KiK-kwaliteitsborger Bouwplantoetsers Nederland

Terug naar Nieuws
16-11-2020

 …nieuwe kwaliteitsborger Bouwplantoetsers Nederland

In deze rubriek laten wij u kennismaken met de nieuwste loot aan de KiK-boom. Dit keer kwaliteitsborger Bouwplantoetsers Nederland. Een intensieve voorbereiding ging vooraf aan de toelating. Des te meer reden om stil te staan bij dit heuglijke moment.

De KiK-kwaliteitsborger kan vanaf de toelating proefprojecten Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) starten: formele proefprojecten met een melding aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) of proefprojecten zonder VNG-melding. KiK en KiK-kwaliteitsborgers samen op weg naar de Wkb!

Jeroen Stephan van Bouwplantoetsers

Enkele vragen aan de nieuw toegelaten KiK-kwaliteitsborger Bouwplantoetsers Nederland

Aan het woord is Jeroen Stephan, directeur Bouwplantoetsers Nederland.

Wat zijn in het kort de kernactiviteiten van Bouwplantoetsers?
“Bouwplantoetsers Nederland richt zich helemaal op de activiteiten rondom de Wkb als kwaliteitsborger. Dit is dan ook onze enige kernactiviteit.”

Hoe verliep de aanloop naar de toelating en wat moesten jullie daarvoor doen?
“Wij zijn al jaren gecertificeerd volgens de BRL 5019. Dit maakt al onderdeel uit van de KiK-licentie. De laatste stap was voor ons de KiK-training. We hebben de training met zes collega’s gevolgd.”

Waarom koos Bouwplantoetsers voor KiK als kwaliteitsborgingsinstrument?
“Omdat KiK de BRL 5019 hanteert, was het voor ons een logische stap om voor het instrument KiK te kiezen.”

Nu jullie zijn toegelaten als KiK-kwaliteitsborger, wat is het eerste project waarin jullie KiK gaan toepassen?
“We hebben KiK al toegepast in twee projecten gevolgklasse 2. In beide gevallen ging het om een woonzorg-complex. Op dit moment zijn we op zoek naar proefprojecten in Zuidwest-Nederland.”

Wat zijn jullie grootste aspiraties op het gebied van kwaliteitsborging?
“Bouwplantoetsers Nederland wil uitgroeien tot dé kwaliteitsborger van Zuidwest-Nederland. Wij willen eraan bijdragen dat kwaliteit in de bouwpraktijk vanzelfsprekend is.”


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.