Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

KiK koppelt Buildify-software aan KiK-tool

Terug naar Nieuws
20-12-2023

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) eist dat de aannemer voor elk project vastlegt en aantoont dat het opgeleverde bouwwerk voldoet aan verschillende wettelijke eisen en kwaliteitseisen. Om de bouwprocessen te managen en te optimaliseren maken bouwers, architecten en projectmanagers gebruik van verschillende software (en apps). KiK vindt het belangrijk dat bouwpartijen in hun eigen systemen kunnen blijven werken tijdens het kwaliteitsborgingsproces. Daarom realiseert KiK koppelingen met het borgingsplan binnen de KiK-tool. De primeur heeft Buildify.

Wat is Buildify en wat kun je ermee? We vroegen het Gerrie Muhren, accountmanager Buildify en Gerco Dekker, product owner Buildify.
“Buildify is een online platform voor de hele bouwkolom“, legt Gerrie Muhren uit. “Het platform brengt verschillende elementen van projectmanagement bij elkaar. Functionaliteiten die veelal via verschillende portalen worden aangeboden combineert Buildify in één centrale omgeving. Door deze functionaliteiten tegelijkertijd aan te bieden kun je hier combinaties van maken zoals bijvoorbeeld 4D-planning en bouwplaatsinrichting. Het mooie aan Buildify is dat het een open platform is, waardoor partijen makkelijk aan kunnen haken met hun software. Wij noemen Buildify de spotify van de bouw, laagdrempelig en gemakkelijk te gebruiken.”

Alles draait om de Wkb

Nu draait het bij KiK natuurlijk allemaal om de Wkb. Hoe zit dat met Buildify?
“We hebben binnen Buildify speciaal een module ontwikkeld voor de Wkb”, aldus een bevlogen Gerco Dekker. “De Wkb heeft de bouwsector veranderd, aannemers staan voor nieuwe uitdagingen. Bij Buildify begrijpen we dat naleving van de Wkb verplichtingen met zich meebrengt. Met Buildify bieden we niet alleen ondersteuning bij naleving van de nieuwe wetgeving, we bieden ook een kans om efficiënter te werken.”

Waarbij kan Buildfy de gebruiker helpen in het licht van de Wkb?
Gerrie Muhren: ”Bij de kwaliteitsborging, de dossierplicht, het risicobeheer en het opleverdossier. Daarvoor hebben wij diverse modules beschikbaar.”

Buildify-module speciaal voor de Wkb
Buildify-module speciaal voor de Wkb

De fit tussen Buildify en KiK

Hoe kwamen jullie bij ons terecht en waarom hebben jullie ervoor gekozen een koppeling te maken met de KiK-tool?
“Omdat wij ons hadden toegelegd op de Wkb zijn we ons gaan oriënteren op het internet. Toen KiK in verschillende lijstje bovenaan stond, hebben we jullie benaderd”, aldus Gerco Dekker. “De keuze voor de KiK-tool is omdat het een all-in platform is, zeg maar een one-stop-shop, en dat past perfect bij de functionaliteit van Buildify.”

Kun je aangeven hoe de koppeling werkt?
Gerco Dekker: “Het gaat er natuurlijk om dat de twee systemen met elkaar communiceren. Dat acties eenmalig hoeven worden uitgevoerd door deze connectie. Ik geef een voorbeeld: wanneer bepaalde acties voor de kwaliteitsborger en de bouwer voortkomen uit het borgingsplan in de KiK-tool, dan neemt Buildify die over en geeft een seintje aan de gebruiker. Of er is een nieuw document, bijvoorbeeld een nieuwe tekening, dan komt er een seintje vanuit Buildify naar de kwaliteitsborger dat er een aangepast borgingsplan moet komen. Het is dus over en weer communiceren.”

Toekomstige koppelingen

Een laatste vraag aan operationeel manager KiK, Lars Kiebert. Kunnen andere partijen ook een koppeling maken?
“Buildify bijt het spits af, nu gaan we meer koppelingen realiseren met softwarepartijen die oplossingen bieden voor het managen van bouwprocessen. Ik nodig deze partijen van harte uit contact met ons op te nemen via info@kik-komo.nl of 085 – 4862429.”


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.