Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Bouwbelang: KiK Campus biedt raad en daad bij implementatie Wkb

Terug naar Nieuws
26-11-2018

‘KiK Campus is het kennis- en implementatieplatform dat u en alle andere partijen in de bouwketen helpt bij het voldoen aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Wkb wet bouw? KiK Campus helpt.’ Dat meldt Bouwbelang, het vakblad van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra (Jaargang 10; nr. 5; november 2018).

Klik hier voor een PDF van het artikel.

Tijd besparen met KiK Campus

‘Met KiK Campus heeft u snel alles op een rijtje om nu al in de pas te komen met de Wkb. En om straks, als de nieuwe wet van kracht wordt, zonder problemen over te schakelen op de methodiek van kwaliteitsborging zoals de wet die verplicht gaat stellen’, aldus het artikel in Bouwbelang. ‘U beschikt sneller over de juiste tools én de juiste vaardigheden; de overgang naar een stelsel waarin kwaliteitsborging in bouw en infra anders is dan hiervoor verloopt soepel en bespaart tijd.’

Breed gedragen initiatief met oog op Wkb

Bouwbelang wijst er op dat KiK Campus breed wordt gedragen in de bouw- en infrasector. AFNL, BRIS, Building Changes, CROW, gBOU, ISSO, KIWA, KOMO, SKG-IKOB, SKH en STABU zijn de partners – een meer ‘bouwbrede’ coalitie is nauwelijks denkbaar. En dat moet ook, want als bouw en infra straks aan de gang gaan met het KOMO instrument Kwaliteitsborging (KiK), spreekt iedereen dezelfde kwaliteitstaal. Eén generiek kwaliteitssysteem – voor elk project.

Wkb pilot draaien? Welkom bij KiK Campus

Precies met dat doel worden nu al pilots gehouden. Want overal in Nederland bestaat veel belangstelling voor pilotprojecten om aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen te wennen. Bent u bouwer, ontwikkelaar, opdrachtgever, architect, voorschrijver, kwaliteitsborger of afdeling Bouw- en Woningtoezicht en wilt u ook meedoen in een Wkb pilot? Dat kan. Neem contact op via KiK Campus!


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.