Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu

Aannemersfederatie Nederland en KOMO sluiten kwaliteitscoalitie bouw

Terug naar Nieuws
28-06-2017

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en KOMO hebben vandaag een intensieve samenwerking aangekondigd op het gebied van kwaliteitsborging in de bouw. De kwaliteitssytematiek van AFNL sluit nu aan op het kwaliteitsborgings-instrument KiK van KOMO. Zo kunnen mkb-bouwbedrijven, maar ook anderen, op brede schaal geborgde kwaliteit voor de markt aantoonbaar maken en bijdragen aan de inspanningen van de externe, gekwalificeerde kwaliteitsborger. Borger en bouwer gaan dezelfde ‘kwaliteitstaal’ spreken en realiseren een effectief en efficiënt kwaliteitsmana­gement. Uitgangspunt is de strikt onafhankelijke positie van de kwaliteitsborger.

De grote kwaliteitscoalitie voor de bouw die hiermee ontstaat betekent een voorschot op de behandeling van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in de Eerste Kamer. Het wetsvoorstel is al aangenomen door de Tweede Kamer. “Wij hebben alle vertrouwen in de voorgestelde nieuwe bouwwetgeving,” zeggen Henry Meijdam en Henk Klein Poelhuis, voorzitters van respectievelijk KOMO en AFNL, “en met deze kwaliteitscoalitie is de sector er meer dan ooit klaar voor. De mkb-bouwers van Nederland zetten volop in op geborgde bouwkwaliteit, vakmanschap en het vertrouwen van de woonconsument. Door aantoonbaar kwaliteit te leveren en verantwoordelijkheid te nemen daarin, is de eerste grote stap gezet.

Met KiK van KOMO en de AFNL kwaliteitstool kunnen bouwers in alle gevallen 100% voldoen aan de eisen die de nieuwe bouwwetgeving straks stelt.

1.800 bouwers en infrabedrijven, samen 4 miljard omzet en 40.000 medewerkers

AFNL is een landelijke koepel van brancheorganisaties die samen ruim 1.800 bedrijven vertegenwoordigen, met een totale omzet van ca. 4 miljard euro en een arbeidsvolume van 40.000 werkzame personen. Aan AFNL zijn dertien ondernemers­organisaties in de bouw gelieerd.

Ruim 6.000 KOMO-kwaliteitsverklaringen, 600.000 controle-uren per jaar

KOMO is dé specialist in objectief en onafhankelijk vastgestelde kwaliteit voor de woning-, utiliteits- en weg- en waterbouw. Zij beheert meer dan 6.000 KOMO-kwaliteitsverklaringen voor o.a. producten, processen en personen in de gehele bouw. Onafhankelijke deskundigen voeren ieder jaar 75.000 audits, testen en controles uit rond het KOMO-keurmerk: 600.000 controle-uren per jaar.


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.